Sivut

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Työtarjous sisustussuunnitelmasta

Sain yhtenä päivänä yhteydenoton. Yhteydenottaja oli tuttavani, joka oli kuullut minun opiskelevan sisustusalaa. Heillä oli remontti käynnissä ja laajenemassa ja he olivat pohtineet toisiko ulkopuolisen ihmisen näkemys asioihin erilaisia ratkaisumalleja.

Sovittiin treffit heti samalle päivälle. Kerroin tietysti sen, että olen vasta opiskeluni aloittanut, mutta jos voin heille jollainlailla olla avuksi niin tietysti sen teen.

Kävimme läpi heidän talon historiaa, vanhoja remontteja, sekä toiveita ja odotuksia tulevasta remontista. Myös värimaailmaa ja materiaaleja pohdimme jo ensimmäisellä tapaamisella.
Otin tarvittavia seinämittoja ja kirjasin heidän ajatuksia ylös paperille.

Sovimme uudesta tapaamisesta kahden viikon päähän ja pääsin työstämään mielenkiintoista kohdetta.

Aloitin työn piirtämällä käsin talon pohjapiirrosta.



Jatkoin työtä piirtämällä käsin työhuoneen ja wc:n seinistä leikkauskuvia.




Sitten vuorossa oli ideakarttojen suunnittelua, huonekalujen ja valaisimien pohtimista. Kävin K-raudasta hakemassa värikarttoja ja tapettimalleja joista on helpompi asiakkaalle näyttää suunniteltua värimaailmaa.





Työn tekeminen oli tosi mielenkiintoista kun kohteena oli oikea asiakas ja heidän etenevä remontti.

Kävin esittelemässä heille suunnitelmani, istuimme alas ja kävimme yhdessä läpi pohjapiirustukset. Juttelimme ja pohdimme niitä yhdessä, mikä kummassakin olisi käytännöllisesti hyvää ja mikä taas helposti toteutettavaa.

Sitten kävimme läpi leikkauskuvat ja niiden rinnalla ideakarttoja, minkälainen naulakkojärjestelmä eteiseen, mikä lattia olisi toimiva, säilytetäänkö vanha lautalattia ja laitetaanko kosteutta pitävää laattaa, miten vieraita ajatellen istuinpaikka eteisessä,miten saadaan hienosti esille tilassa oleva vanha patteri.

Työhuoneessa pohdimme säilytyskokonaisuuksia, työpistettä ja tilaa muuten, siivouskaapinkin tilaan sain toiveiden mukaan suunniteltua. Mietimme myös työhuoneesta lähteviä portaita ja niiden uudelleen käsittelyä.

Kylpyhuoneessa mietimme valaistusta ja makuuhuoneeseen johtavaa ovea ja sitä ,että se pitää ehdottomasti säilyttää,sekä wc:ssä olevaa ilmastointiputkea ja sen koteloimista.

Lupasin olla avuksi vielä jatkossakin heille, jos remontin yhteydessä tulee vielä jotain kysyttävää tai  esimerkiksi piensisustamiseen kaivataan ideoita.

Asikkaat saivat uusia ideoita ja erilaisia näkökulmia asioihin.  Itse sain paljon uutta oppia tulevaisuutta ajatellen.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakenna & Sisusta messuilla

Sain viikonlopulla mahdollisuuden käydä Turun Rakenna & Sisusta- messuilla. Messujen sisältöä Messuilla oli esillä eri talonvalmist...