Sivut

sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Kodinsisustus koulutyö

Vihdoin pääsimme koulussa kodinsisustamisen pariin.

Ensin piti valita millaisesta kohteesta työn tahtoo tehdä. Minä valitsin siskoni perheen rakenteilla olevan omakotitalon. Koska kohde on kokonaisuudessaan iso, valitsin sieltä kaksi keskenään hyvin erilaista huonetta. Toinen tila on kodin yhteinentila, sali ja toinen on perheen vanhemman pojan huone,

Ensin pidimme siskoni kanssa palaverin ja kävimme läpi heidän toiveita ja odotuksia, värimaailmaa ja uuteen kotiin mukana muuttavia huonekaluja, myös uusia hankittavia huonekaluja pohdimme alustavasti.

Työ aloitettiin piirtämällä kohteesta mittasuhteissa oleva pohjapiirustus.

Kun pohjapiirustus oli valmis, piti asiakkaan kanssa treffata ja sopia miten huonekalut tilaan sovitetaan, sillä seuraava kohta oli piirtää kalustettu pohjapiirustus.



Seuraavaksi aloitin piirtämään kohteesta leikkauskuvia. Niissä saa hyvin esille tilasommittelun, sekä huonekalujen sijainnin. Piirtäminen on tarkkaa ja mielenkiintoista puuhaa.

                                               





Leikkauskuvissa halusin tuoda esille väreillä vain pojan huoneen tehostevärin oranssin, sekä salin neutraalit ja maanläheiset sävyt. Huonekorkeus on hulppea ja se toi piirtämiseen mukavaa haastetta. 

Oranssit väritin akvarellipuuväreillä ja sipaisin pensselillä vähän vettä päälle, näin väristä tuli pehmeän oranssi.



Seuraavana vuorossa oli havainnekuvien piirtäminen, eli tilasta sai tehdä aksonometrian tai yhden pisteen perspektiivikuvan. 

Salista tein aksonometrian, johon sai liitettyä osan myös keittiöstä.

Ja yhden pisteen perspektiivillä tein pojan huoneen havainnekuvan.


Työhön piti liittää tarkoin mitoin ja materiaalein kalusteluettelo, valaisinsuunnitelma, työn suunnittelunlähtökohdat ja asiakkaan esittely.




Työn palautuksessa työ esitellään koko luokalle, siitä kerrotaan tarkasti, kysymyksiin vastataan ja luokkalaiset sekä opettaja saavat kertoa mielipiteensä työstä. 

Nyt on viimeinen työ palautettu koululle. 

Huomenna alkaa ensimmäinen harjoittelu ja tulen siitäkin teille tänne kertomaan tarkemmin. 

-Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakenna & Sisusta messuilla

Sain viikonlopulla mahdollisuuden käydä Turun Rakenna & Sisusta- messuilla. Messujen sisältöä Messuilla oli esillä eri talonvalmist...