Sivut

maanantai 8. heinäkuuta 2019

Sisämaalit ja niiden sävyt


Sisämaalit- ja niiden sävyt

Kodin sisustuksessa kaikki lähtee materiaaleista ja niiden valinnasta.
Sisämaaleihin löytyy satoja eri sävyjä ja useita maalinvalmistajia.
Maalin pinnan kiiltoasteen voi myös valita; kiiltävä, puolikiiltävä, puolihimmeä tai himmeä. Kaikilta maalinvalmistajilta ei välttämättä löydy jokaisesta kiiltoasteesta maalia. Tunnetuimmat maalinvalmistajat ovat Tikkurila ja Teknos.

                                                                                 
                                                                                                            


Mitä ottaa huomioon maalia valitessa?  

Pienestä maalinäytteestä saat osviittaa väriin. Värilastu on tehty teknillisesti niin lähelle oikeaa sävyä kuin se on mahdollista. Kannattaa ottaa kuitenkin sävyä valitessa huomioon, että tummat sävyt tummenevat entisestään isolla pinnalla. Tilaan tuleva luonnonvalo sekä muut valonlähteet saattavat muuttaa maalin sävyä.
Valittu väri sekoitetaan maalikoneella väripastojen avulla.


Maalin riittoisuus ja maalipinta

Maalia kannatta varata riittävästi, niin että saat pinnan maalattua vähintään kahteen kertaan.  Litralla saa maalattua n. 7-9m2. Sisustusmaalilla saat tehtyä kaikinpuolin siistin pinnan, mutta perinteiset remonttimaalitkin ajavat hyvin asian. Erikseen on olemassa mm. liitutaulumaalia, magneettimaalia.  helmenhohtoisia maaleja sekä struktuurimaalia, jolla tehdään kuviointia maalin päälle. Leveä tela on hyvä isoille pinnoille ja reunat voi viimeistellä pensseliä apuna käyttäen.



Ennen uutta maalipintaa

Puhdista seinäpinta irtonaisesta liasta ja pölystä. Seinän voi pyyhkiä kostealla liinalla. 
Varmista, että pinta on kuiva ennen kuin aloitat maalin levittämisen. 

Telassa tai pensselissä tulee olla maalia riittävästi, jotta pinnasta tulee tasainen ja siisti. Maalaa uusi pinta vähintään kahdesti, mutta maalin kuivua välissä kunnolla. 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakenna & Sisusta messuilla

Sain viikonlopulla mahdollisuuden käydä Turun Rakenna & Sisusta- messuilla. Messujen sisältöä Messuilla oli esillä eri talonvalmist...