Sivut

maanantai 8. heinäkuuta 2019

Tapetin valinta ja tapetointi

Tapetin valinta

Tapettivalmistajia ja malleja on jokaisen mieleen. Tapeteissa suosiossa tällä hetkellä on luonnonläheiset aiheet linnuista erilaisiin kasveihin. 
Myös suuret,värikkäät ja näyttävät kuviot tapeteissa ovat tällä hetkellä pinnalla. Graafiset kuviot pitävät aina pintansa ja ne sopivat monenlaiseen kotiin. Väreinä tapeteissa suositaan vihreän eri sävyjä, mutta myös pastellinsävyt ovat suosiossa. 
Musta ja valkoinen toimii aina ja niitä on runsaasti markkinoilla. 

Tapetin valinnassa myös luonnonvalon sekä muiden valonlähteiden suunta kannattaa pitää mielessä. Tapetin pinta saattaa olla matta tai sisältää kiiltäviä yksityiskohtia jotka valossa saattavat jäädä huomaamatta. 


Tapetin kiinnitys

Poista vanha tapetti hyvin ja pohjamaalaa seinä, jos siinä ei ole maalia. 

Suurin osa tapeteista nykyisin on non-woven tapetteja. Tapetin ei anneta vettyä niin kuin aikaisemmin, vaan liima levitetään seinään ja tapetti nostetaan seinälle. Tapettiliiman levityksessä on hyvä käyttää esim. maalitelaa,jolloin saat riittävän paksun kerroksen seinälle liimaa. Tapettiliimaan pitää pystyä kevyesti piirtämään, näin tiedät että sitä on riittävästi levitetty seinälle.  Tapettiliimaa kannattaa varata yksi litra/ tapettirulla.



Tapetin menekki

Laske seinäpinnat tarkasti. Varaa ylimääräistä tapettia aina 10% kokonaismäärästä. 
Tapetin laskemisessa pitää ottaa huomioon tapetin kohdistus. Suurikuvioisissa tapeteissa kohdistuväli voi olla jopa 70 senttiä, eli näin harvoin tapetissa toistuu sama kuvio. Kuvion kohdistaminen pitää tehdä tarkasti, jotta kuvio on jatkuva tapettivuodasta toiseen. Ikkuna- ja ovikohtiin usein tarvitaan kokonaiskorkea vuota tapettia,jotta kohdistus saadaan sopimaan oikein. 





Tapetin valmistajia

Tapetin valmistajia on useita mm. Cole & Son, Bårastapeter, Tapettitaivas, Eijffinger ja Lexington. Hintaluokkia tapeteissa on useita ja tapettirullassa on 10-11,5 metriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakenna & Sisusta messuilla

Sain viikonlopulla mahdollisuuden käydä Turun Rakenna & Sisusta- messuilla. Messujen sisältöä Messuilla oli esillä eri talonvalmist...